JEŠTĚ NEJSTE NA LINKEDIN? DĚLÁTE CHYBU!

Ikona hodin

4 min čtení

Ikona kalendáře

27.02.2018

Ilustrační obrázek autora článku bez fotky

Tým Proplusco

Jednou byla jedna země, která všem svým obyvatelům zdarma poskytovala výjimečnou pomoc při hledání zaměstnání. Všichni lidé v ní byly vzájemně provázání, a když někdo potřeboval někoho na práci, jednoduše si ho podle požadovaných parametrů vyhledal a přijal. Dobře, lžu. Nejedná se o pohádkovou krajinu, ale o pracovní sociální síť LinkedIn, která celému světu pomáhá maximalizovat šance na úspěch.

CO JE LINKENDIN?

Je to bezplatná pracovní sociální síť, která uživatelům umožňuje vybudovat profesionální online identitu. Prostřednictvím ní se dá spojovat s lidmi, objevovat pracovní příležitosti a číst nejnovější zprávy o požadovaném oboru.

CO MŮŽE LINKEDIN PRO MĚ UDĚLAT?

Síť LinkedIn vám pomůže:

  • Získat online doporučení pro vaše profesní zaměření.
  • Navázat kontakty s potenciálními zaměstnavateli nebo kolegy v konkrétní společnosti.
  • Vyhledat dostupné volné pracovní pozice umístěné členy na web stránce. Velká výhoda LinkedInu spočívá v tom, že kromě možnosti vyhledávání si konkrétní práci máte k dispozici i nabídky zaměstnání, které nejsou zveřejněny nikde jinde.
  • Zapojit se do různorodých diskusí, které sdílejí stejné zájmy a problémy.
  • Vytvořit online životopis přímo na stránce, který lze použít úplně všude. LinkedIn takovýmto způsobem umožňuje firmami zaměstnavatelům vyhledávat kandidáty, kteří vyhovují jejich kritériím.

JAK SI VYTVOŘÍM PROFIL?

Registrace a používání LinkedInu je zcela zdarma. Stránka obsahuje pár reklam, ale nejsou tak časté a dotěrné. Vše, co na začátek potřebujete, je samozřejmě vytvoření účtu na LinkedInu.

Pokud jste zvládli registraci, na řadu přichází vytvoření vašeho osobního profesionálního profilu. Mějte na paměti, že se jedná o seriózní pracovní sociální síť, a tedy zveřejněné informace se týkají výhradně tohoto tématu. LinkedIn není místem, kde si můžete pověsit fotky vašich roztomilých kočiček nebo důkazy o tom, jak moc jste se rozjeli na sobotní párty.

Kromě informací zahrnutých ve vašem CV se ve svém profilu můžete hlouběji charakterizovat, přidat kontaktní údaje, link na vaši stránku nebo blog, váš účet na Twitteru atd.

MÁM VYTVOŘENÝ PROFIL. JAK MI TO NAJDE PRÁCI?

Jakmile je váš profil hotový, můžete ho publikovat a začít si hledat "connections". "Connections", v překladu spojení / konexe, jsou osoby na LinkedIn, které znáte nebo byste chtěli poznat. V podstatě jde o to, abyste si našli co nejvíce "connections" v oblasti, o kterou máte zájem.

Tito "connections" vám mohou poskytnout informace o dalších profesích, o které byste mohli mít zájem. Také se přes ně lze dostat k požadovaným doporučením konkrétní pracovní pozice. Pamatujte, čím více pracovních doporučení máte, tím jste blíže k vašemu vysněnému zaměstnání.

TAJNÁ VÝHODA LINKEDIN!

Pokud jste plnohodnotným členem sítě LinkedIn, váš profil se zobrazí jako první stránka na Googlu, když někdo zadá vaše jméno (tedy, pokud nemáte rozjetou nějakou jinou úspěšnou stránku). Zaměstnavatelé si vás nyní mohou snadno najít a "rozkliknout". S účtem na LinkedInu máte pod kontrolou první dojem a každý ví, jaký směrodatný může být první dojem pro personalisty.

Sdílet článek:

Podobné články

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Brigáda při studiu? Mnohokrát to není jednoduché. Existuje však mnoho pozitivních brigád, které studenty lákají k zaměstnání.

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Je možné zřetelně nastínit hranici mezi zdravou oddaností k práci a závislostí na ní?

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Dobrý šéf by měl splňovat více vlastností. Které to jsou?