NEDAŘÍ SE VÁM PŘI HLEDÁNÍ PRÁCE? HLAVNĚ NEVĚŠTE HLAVU!

Ikona hodin

3 min čtení

Ikona kalendáře

27.02.2018

Ilustrační obrázek autora článku bez fotky

Tým Proplusco

Zklamání a následná frustrace jsou při hledání práce téměř nevyhnutelnými pojmy. Sklidit úspěch při prvním zaslaném životopise je milá pohádka, kterou si užije jen úzká skupina jednotlivců, zatímco většina z nás musí čelit opětovným pádům. Nechť tento fakt působí jakkoli bezútěšně, ve skutečnosti však následné "oprašování kolen" slouží jako hnací motor ke zdokonalování a tedy zvyšování vašich šancí na úspěch.

V následujících řádcích si přiblížíme pár ověřených způsobů, jakými lze dosáhnout kontinuitní povzbudivou chuť do hledání vhodné pracovní pozice.

Jděte mezi lidi

Může to znít jednoduše, až samozřejmě, ale komunikace představuje účinnou cestu k získání příležitostí, zejména těch pracovních. Kromě toho v nás upevňuje správnou motivaci, pocit štěstí a soudržnosti s lidmi, kteří mají / měli stejné problémy. Mezi nimi můžete narazit na zkušené profesionály, kteří budou ochotni vám poradit, jak efektně postupovat v konkrétních situacích nebo jak se prezentovat v co nejlepším světle

Vaši zaměstnaní přátelé pro vás představují potencionální zdroj informací o firmách a zejména o volných pracovních pozicích v nich. Budou schopni vás kontaktovat v případě jakýchkoli změn v daném podniku a celkově v oboru, o který máte zájem.

Rozšiřujte si obzory

Jinými slovy, vyzkoušejte si několik nových cest, jakými se lze dopracovat k práci. Hledáte především přes internetové nabídky? Zkuste navštívit i samotné pracovní agentury. Pokud se vám již dlouho nikdo neozval na životopis, pokuste se výrazněji změnit jeho strukturu nebo přeorganizovat věty. Se změnou přístupu se změní i váš pohled a způsob myšlení během hledání práce, což může z dlouhodobějšího hlediska přinést požadované ovoce.

Nezapomeňte na svůj cíl

Mít na zřeteli svůj cíl, tedy důvod, proč dělám všechno, co dělám, je vynikající způsob na periodické udržování motivace během celého procesu hledání. Pokud máte sen a vytyčili jste si plán, jak jej postupně dosáhnout, hledání se stává součástí každodennosti, vašeho smýšlení. Taková nálada poskytuje dostatek inspirace při soustředění se na sebezdokonalování, nemluvě o tom, že její účinky se pozitivně podepíší i na výsledcích jiných vašich činností.

Nezapomínejte na občasnou „pohodu, klídek a leháro“

Tedy na přestávku, pauzu, odreagování se od neustálého snažení zlepšit svůj životopis. Přílišná posedlost hledáním vhodné pracovní pozice může vést jedině k frustraci. Namísto toho se naučte své aktivity ventilovat, zastavte se na moment a vytěsněte z hlavy všechny informace spojené s vaším primárním zájmem. Ideálním prostředkem na efektivní "přestávky" jsou například nové koníčky, čtení knih, cvičení nebo jednoduchá komunikace s osobou, která vás vyslechne i v nepříznivých chvílích.

Sdílet článek:

Podobné články

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Brigáda při studiu? Mnohokrát to není jednoduché. Existuje však mnoho pozitivních brigád, které studenty lákají k zaměstnání.

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Je možné zřetelně nastínit hranici mezi zdravou oddaností k práci a závislostí na ní?

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Dobrý šéf by měl splňovat více vlastností. Které to jsou?