BRIGÁDA PŘI STUDIU – ZDROJ VĚDOMOSTÍ, PRAXE A FINANCÍ.

Ikona hodin

4 min čtení

Ikona kalendáře

27.02.2018

Ilustrační obrázek autora článku bez fotky

Tým Proplusco

Brigáda při studiu? Mnohokrát to není jednoduché. Existuje však mnoho pozitivních brigád, které studenty lákají k zaměstnání.

Zdroj financí


Brigáda je hlavně zdrojem financí. To zřejmě není potřebné vysvětlovat. Tento důvod často bývá tím hlavním, který studenty motivuje, aby šli pracovat. Chcete se cítit nezávislí? Chcete si dovolit koupit dražší oblečení, parfém, kredit? Anebo vás jednoduše začne obtěžovat být závislým na druhých. Rodiče jsou vaši mentoři, lidmi, kteří vás mají velmi rádi. V určitém věku života ale přichází čas, kdy je fajn mít vlastní finanční zdroje. Proč se tedy neporozhlédnout po nějaké brigádě?

Možností je několik. Zejména v mladém věku (teenagerském) si můžete dovolit pracovat prakticky kdekoliv. Najděte si zaměstnání popřípadě při škole jako prodavači, hostesky, uklízeči, asistenti nebo pomocníci při různých pracích. Mezi nejlákavější práce a taky nejvíce obsazované patří například číšník nebo prodavač. Pokud jste na střední škole a chystáte se doplnit si vyšší vzdělání, tak zatím si nemusíte lámat hlavu s praxí.

Časový harmonogram předestřete vašemu zaměstnavateli hned na začátku, aby mohl sladit pracovní čas s vašim rozvrhem. Vězte, že tam kde je vůle, objeví se i společná cesta. Vy tak můžete stíhat školu a ještě si i přivydělat.

Zdroj praxe a vědomostí


Praxi nezískáte jen tak. Musíte na sobě pracovat, pokud se v budoucnosti chcete věnovat vašemu vybranému povolání. Vězte, že nic není lepší jako získané praktické zkušenosti, které perfektně doplní teoretické vědomosti. Pokud jste tedy studentem jakéhokoliv oboru, vždy se najde něco pro vás, co vás přiblíží k vysněné profesi. V tomto případě je odměna za vykonanou práci už jen „sladkou tečkou“. V první řadě jde totiž o praxi, která nikdy není k zahození, naopak je velmi žádoucí pro vaši budoucnost. Pamatujte na to, že váš potenciální zaměstnavatel si stejně jako teoretické vzdělání cení i praktické zkušenosti, které si musíte vybojovat a odpracovat sami. Bez práce totiž skutečně nejsou koláče. V tomto případě koláče představují nejen peníze ale i zkušenosti.

Stejně nesmíme zapomenout i na to, že mnohokrát se v práci střetnete i s věcmi, o kterých budete slyšet poprvé. Není to, protože byste měli málo zkušeností nebo vědomostí. Zajímavá situace, kterou musíte vyřešit, ale může nastat kdykoliv. Právě proto platí, že jednou zažít je lepší než stokrát slyšet. Nebojte se však nejistoty a neznalostí. V zaměstnání vás totiž někdo zaškolí a poví vám, jak to tam chodí. Zaměstnavatel ale určitě do budoucna ocení i váš důvtip a schopnost řešit vzniklé situace samostatně.

No a na závěr ještě jedna moudrost a dobrá rada. Milí studenti, pokud máte pocit, že brigády odlišující se od vašeho studia jsou pro vás nepotřebné, zamyslete se. Postavte se ke každé práci jako k výzvě a s otevřenou myslí. Všechny činnosti, kterým se věnujete, vás totiž do budoucna určitě obohatí.

Sdílet článek:

Podobné články

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Je možné zřetelně nastínit hranici mezi zdravou oddaností k práci a závislostí na ní?

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Dobrý šéf by měl splňovat více vlastností. Které to jsou?

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti

Optimalizace výdajů v moderní konzumní společnosti je nezbytným předpokladem k ekonomickému přežití. Pokud jste nevyhráli ve sportce...