DOBRÝ ŠÉF ???

Ikona hodin

3 min čtení

Ikona kalendáře

27.02.2018

Obrázek autora článku

Tím Proplusco

Dobrý šéf by měl splňovat více vlastností. Které to jsou? Každému vyhovuje, když je otevřený změnám a nápadům. Měl by být řídící typ. Čtěte dále.

Jak vlastně vypadá nebo působí dobrý šéf?

Na pracovišti plní funkci vašeho učitele. Získáte od něj praktické zkušenosti a zručnosti. Můžete se od něho mnohé naučit, proto byste ho měli respektovat jako přirozenou autoritu.

Pamatujete si ještě, jak jste ve škole měli rádi učitele, kteří vás nechali na pokoji a nic od vás nechtěli? Tak takovým učitelem by šéf rozhodně neměl být. Je to vedoucí pracovník se zodpovědností. Dívejte se na něj, jako na druhý typ učitelů, kteří byli benevolentní ale přísní.

Pamatujte na lidové přísloví, v kterém se říká: Bez práce nejsou koláče a práce šlechtí člověka.

Otevřené dveře pro všechny

Přirozená autorita a vedoucí osobnost přístupná připomínkám, dokáže vládnout i tvrdou rukou. Šéf by měl mít schopnost vést lidi, kteří pod ním pracují. Přístupnost připomínkám a novým nápadům je velké plus. Netřeba podceňovat nápady zaměstnanců, i od nich se toho přece dá hodně naučit. Tuto politiku „otevřených dveří“ v kanceláři vedoucího pracovníka preferuje většina firem. Tehdy je ředitel společnosti otevřený nápadům od svých zaměstnanců.

Raději ho v práci vidíte

Jak by na vás působil šéf, který stále není v práci, a nevidíte žádné výsledky jeho práce? Je lepší ho vidět pracovat a potkávat se s ním. V první řadě je důležité vědět, pro koho pracujete a co káže, abyste pochopili svoji pozici a úlohu ve firmě. Šéf je však mnohokrát člověkem, který začínal tam kde vy.

Žádný oblíbenec, všichni oblíbení

To je pro vás ideální situace. Nikdo nemá rád přílišné snaživce a ne každému je příjemné, jak je oblíbený. Respektujte šéfa a plňte si své pracovní povinnosti. Odměna přijde sama.

 

 

 

 

 

Sdílet článek:

Podobné články

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Brigáda při studiu? Mnohokrát to není jednoduché. Existuje však mnoho pozitivních brigád, které studenty lákají k zaměstnání.

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Je možné zřetelně nastínit hranici mezi zdravou oddaností k práci a závislostí na ní?

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti

Optimalizace výdajů v moderní konzumní společnosti je nezbytným předpokladem k ekonomickému přežití. Pokud jste nevyhráli ve sportce...