PROČ BÝT NA POHOVORU UPŘÍMNÝ…

Ikona hodin

3 min čtení

Ikona kalendáře

27.02.2018

Ilustrační obrázek autora článku bez fotky

Tým Proplusco

Upřímnost nadevše, i tak bychom mohli nazvat obsah tohoto článku. S upřímností se dostanete daleko.

Nemyslete si, že váš potenciální zaměstnavatel nebo personalista ve vámi vybrané firmě je nezkušený. Odhalit vás dokáže během pár minut.

Sprechen Sie deutsch? Do you speak english?

Mnoho firem si sestavuje systém několika kol pohovoru. Jestli jste ten správný kandidát na pracovní pozici, postoupíte až do finále, odkud není daleká cesta do vašeho vysněného zaměstnání. Pokud ale ve vašem životopise nebo motivačním dopise zalžete, vězte, že tak jednoduše zaměstnání nezískáte. Například jazykové znalosti prověřují personalisti už po čas prvního výběrového kola. Toto kolo dokonce nemusí být realizované osobním pohovorem. Cizí jazyk a vaše schopnost reagovat na jakékoliv otázky se dá prověřit i přes telefon. Profesionální personalista si v průběhu pár minut ověří, jestli je vámi zadaná úroveň cizího jazyka pravda nebo výmysl.

Schopnost pracovat pod stresem

V současnosti zaměstnanci hledají hlavně flexibilní lidi, kteří se umí rychle a správně rozhodovat. Tato vlastnost se u zaměstnance cení. Na osobním, telefonickém pohovoru se ale dá jednoduše odhalit lhaní. Součástí vašeho pohovoru se tak může stát otázka: „Jak byste reagovali na…?“ Vaše odpověď v sekundě prozradí, jestli jste správný člověk, který dokáže situaci řešit s chladnou hlavou.

Předcházející zaměstnaní

Vašeho potenciálního zaměstnavatele často zajímá, proč jste odešli z předcházející pracovní pozice. Samozřejmě, i v tomto případě platí, že pravda by měla být hned vyslovená. Mnohé firmy žádají od budoucích zaměstnanců reference a kontakty. Když řeknete, že jste sami dali výpověď z určitých důvodů, zaměstnavatel si může ukončený pracovní úvazek prověřit telefonátem.

Vlastnosti, zájmy, povaha

Vaše povaha a vlastnosti jsou důležitou součástí pohovoru. Zřejmě každý z nás zažil pracovní pohovor, na kterém se zaměstnavatel ptal, jaké jsou vaše negativní a pozitivní vlastnosti. Před pohovorem se dostatečně připravte na tyto otázky a promyslete si, jaké jsou vaše skutečné plusy a mínusy.

Vězte, že pohovor není jednoduchý, pokud se opravdu zajímáte o danou pracovní pozici, dokážete zapůsobit a prezentovat vaše schopnosti. Zajímejte se, ptejte se, buďte zvědaví. Stejně tak prokažte úctu tím, že budete seriózní a upřímní. Odpovídejte na otázky, které vám položí potenciální zaměstnavatel, případně osoba pověřená vést pracovní pohovor, protože se jen snaží zjistit, jestli jste ten správný kandidát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek:

Podobné články

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Brigáda při studiu? Mnohokrát to není jednoduché. Existuje však mnoho pozitivních brigád, které studenty lákají k zaměstnání.

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Je možné zřetelně nastínit hranici mezi zdravou oddaností k práci a závislostí na ní?

Miniatura titulního obrázku článku
Ikona kalendáře

27.02.2018

Ikona hodin

Ikona kategorií Kategorie: Studenti Zákon

Dobrý šéf by měl splňovat více vlastností. Které to jsou?